Modele incineratoare

Pesta Porcina Africana (PPA)

Pesta porcina africana (African Swine Fever) este cauzata de un virus foarte rezistent in mediu, dar si in alimente, care afecteaza atat porcii domestici aflati in cadrul fermelor de porci comerciale, mari sau ale micilor fermieri, cat si porcii mistreti. Pesta porcina africana este produsa de un virus din familia Asfarviridae.

Cu o perioada de incubatie de 3 …15 zile in mod obisnuit, sau de 3 … 4 zile in forma grava, aceasta boala afecteaza suine indiferent de varsta sau sex.

Virusul pestei porcine africane (PPA) se transmite usor, prin contact direct sau indirect cu animalele: hranire, ingrijire, contact cu furaje, imbracaminte sau ustensile contaminate.

PPA (ASF) supravietuieste 6-10 zile in fecalele animalelor infectate si 3-6 luni in produsele de porc netratate termic. Daca acrnea de porc a fost congelata, virusul poate supravietui si mai mult. Boala poate fi preacuta, acuta, subacuta si cronica. In cazul primelor doua forme, simptomele sunt urmatoarele :

  • febra mare
  • scade apetitul, fapt usor de sesizat
  • moarte subita
  • voma / diaree, secretii oculare
  • cianoza, lipsa coordonare motorie

Odata infectate cu pesta porcina africana, rata de mortalitate este 100%, iar pierderile suferite de fermieri devin greu de suportat.
Virusul pestei porcine africane rezista in mediu in functie de:

  • temperatura: rezista la temperatura mica, dar este inactivat prin expunere la 56-60 de grade Celsius, timp de minim 20 de minute
  • pH : mai mic de 3,9 sau mai mare de 11,5 in serul liber inactiveaz virusul
  • solutii chimice: este sensibil la eter, cloroform
  • sensibil la hidroxid de sodiu, hipoclorit, clor, formaldehida, compusi ai iodului.

Deoarece pesta porcina africana este o boala extrem de usor de raspandit, eliminarea focarelor trebuie realizata la fata locului, in cel mai scurt timp.

O serie de masuri pot fi corelate: incinerarea imediata a animalelor, efectuarea unei lucrari complexe de dezinfectie a tuturor spatiilor, echipamentelor, hainelor. Este necesara utilizarea combinata a incineratoarelor de deseuri animale, portilor de dezinfectie a autovehiculelor, robotilor de spalare, portilor de dezinfectie a mainilor si incaltamintei, echipamentelor de dezinfectie a adaposturilor.

Incineratorul pentru deseuri de origine animala este un echipament coplex, insa usor de utilizat, cu un meniu intuitiv. Oferim garantie si service cu echipa proprie de ingineri.

Incinerator animale Inciner Pro i2000 (porci, vaci, cai, pasari)

Sunati pentru o oferta de incinerator

+40 754 904026