Modele incineratoare

Modul de functionare al unui incinerator de deseuri animaliere

Incineratoarele IncinerPro

Un incinerator marca IncinerPro, destinat incinerarii deseurilor de origine animala, este un echipament de mari dimensiuni, complex, cu elemente constructive si automatizari specifice aplicatiei si modului in care va fi utilizat. In urma procesului de proiectare si constructie rezulta un echipament de incinerare rezistent la temperaturi inalte, cu multiple elemente de siguranta, echipament care indeplineste in totalitate cerintele legislatiei europene si nationale privind eliminarea in siguranta a deseurilor de origine animala.

Componentele unui incinerator IncinerPro

Pentru a incinera deseuri de origine animala respectand legislatia europeana si nationala, in conditii de siguranta pentru operator, fara a avea emisii periculoase in atmosfera, toate incineratoarele IncinerPro au elemente constructive precum:

  • 2 incinte de combustie: o incinta pentru ardere principala – in care are loc arderea efectiva a deseului, dar si o incinta de post-combustie (“camera secundara”) destinata arderii gazelor ce rezulta din prima camera – in conditii stricte temperatura (minim 850 grade Celsius) si durata de timp pana la evacuare (minim 2 secunde), conform legislatiei
  • Arzatoare moderne, complet automatizate, in fiecare incinta de combustie. Incineratoarele IncinerPro sunt echipate cu minim 1 arzator / incinta, deci minim 2 arzatoare/incinerator. In functie de modelul de incinerator, numarul de arzatoare poate fi mai mare (de exemplu la modelele I850, i1000, i1750, i2000, gama u).
  • Sisteme avansate de monitorizareprogramare si control a parametrilor si ciclurilor combustiei. Panoul de control al incineratorului este accesat de catre operator prin intermediul unui display tactil (touch screen), PLC (controlor logic programabil), HMI (interfata om-masina). Meniul este in limba operatorului. Se utilizeaza pictograme intuitive.
  • Automatizari diverse in functie de modelul de incinerator, cerinte specifice, aplicatie: usi actionate electric, sisteme pentru incarcare automata a deseului s.a.
  • Elemente de siguranta precum alarme (sonora, vizuala), comutator de urgenta, securizare inchidere usa alimentare cu deseu, sisteme de intrerupere automata a functionarii arzatoarelor in momentul deschiderii usilor de evacuare a cenusii (in functie de model) s.a.

  • Sistem de evacuare a gazelor – cos de diferite lungimi, din materiale diferite in functie de aplicatie, locatie.

Procesul de incinerare a deseului

Dupa ce deseul a fost incarcat manual/automatizat in incinta de combustie primara, respectand indicatiile din manualul de utilizare, procesul de incinerare se realizeaza in cele 2 incinte de combustie in modul urmator:

  • Incinerarea deseului (carcase de animale sau alte resturi de origine animala) are loc in prima incinta de combustie (“camera principala”), la temperaturi care vor fi setate / selectate prin intermediul panoului de control cu acces touch-screen, in functie de aplicatie. Astfel, pe display-ul ce afiseaza texte, imagini si simboluri intuitive, operatorul poate alege, initia si monitoriza ciclul de ardere, in conformitate cu deseul introdus.

    Atunci cand cantitatea de deseu din incinerator a scazut sub un anumit nivel (conform instructiunilor din Manualul de Utilizare al incineratorului), operatorul poate adauga in continuarea deseu. In acest mod procesul de incinerare nu este limitat de incinerarea completa a unei sarje de deseu de origine animala.

    Daca exista posibilitatea de incarcare cu deseu cu umiditate diferita (mixare deseu), acest lucru este indicat pentru a optimiza procesului de combustie, consumul de combustibil.

  • Incinerarea gazelor ce rezulta din incinta de combustie primara, la minim 850 grade Celsius pentru minim 2 secunde, in conformitate cu legislatia specifica (cerinta impusa de Regulamentul CE 1069/2009, Regulamentul UE nr. 142/2011).

    Acest proces controlat in mod automat, cu ajutorul termocuplelor si software-ului complex se desfasoara in incinta post-combustie (denumita si “camera secundara de ardere”) echipata cu cel putin un arzator propriu, independent.

Incarcarea cu deseu se poate face si in timpul arderii, daca se respecta instructiunile din manualul de utilizare! Alimentarea cu deseu se face manual (sau automatizat) prin usa/usile de incarcare cu deseu.

Usile de incarcare au diferite moduri de actionare (manual sau automat) in functie de modelul de incinerator IncinerPro achizitionat.

Odata selectat ciclul de ardere, prin elementele de monitorizare si control automat intreg procesul de ardere se deruleaza fara a fi necesara interventia operatorului.

Incineratorul este echipat cu sisteme de monitorizare, control, siguranta si avertizare in cazul aparitiei unor eventuale probleme (ex.: pana de curent, combustibil).

Sistemul monitorizeaza continuu procesul de ardere, iar temperaturile sunt mentinute la valorile setate prin intermediul termocuplelor.

Combustibilul si modul de optimizare a consumului la incineratorul IncinerPro

Incineratoarele IncinerPro functioneaza cu 3 tipuri de combustibil: gaz natural, GPL sau motorina.

Consumul de combustibil este optimizat prin utilizarea la maxim a proprietatile de combustie ale deseului introdus, de exemplu grasimea animala (in cazul suinelor) este utilizata ca factor de ardere, limitand consumul de combustibil suplimentar. Mai exact, daca deseul utilizat are proprietati bune de combustie, arzatoarele opresc consumul de combustibil si introduc doar aer (prin sistemul de ventilatie integrat), mentinand astfel cantitatea de oxigen necesara arderii la parametrii setati.

Emisiile unui incinerator

Datorita designul-ului particular al incintelor de combustie, automatizarilor, sistemelor de monitorizare, programare si control automat al procesului de incinerare, toate modelele de incineratoare IncinerPro functioneaza respectand cerintele legislatiei europene de mediu, sanitar-veterinar.

Eliminarea cenusii

Usi eliminare cenusa incinerator

UsaCenusa Incinerator

In urma incinerarii deseului de origine animala rezulta cenusa, intr-o cantitate ce depinde de tipul de deseu incinerat (ex.: pene, oase, intestine, carcase, specie de animal etc).

Cenusa se poate elimina inclusiv in timpul procesului de ardere, daca incineratorul este echipat cu usa speciala cu cenusa. Numarul total al usilor de cenusa difera in functie de modelul de incinerator IncinerPro. Toate incineratoarele IncinerPro sunt echipate cu usi pentru eliminarea cenusii, Modelele mari, dotate cu mai multe usi de eliminare a cenusii, pot fi echipate inclusiv cu sistem de oprire automata a arzatoarelor in momentul deschiderii usilor de evacuare a cenusii.

Inciner Pro - siguranta operatorilor

Incineratoarele IncinerPro sunt echipate cu elemente de securitate in functionare si sisteme de alarma, pentru a proteja operatorul si echipamentul de incinerare impotriva accidentelor. Echipa noastra de ingineri de service este pregatita pentru a interveni la fata locului, saupentru a va ajuta in identificarea unor solutii rapide in cazul unor evenimente neplacute.

  • Sistemul de alarma autonom (dotat cu acumulator propriu) permite emiterea de avertizari de mai multe tipuri:

    1. – alarma vizuala (turn de lumini: verde, galben si rosu) pentru a avertiza operatorul asupra stadiului ciclului de ardere, penelor, etc.
    2. – alarma sonora (sunetul se aude pana la 1 km distanta) pentru a avertiza operatorul in cazul unor pene de curent/combustibil.

    Este important ca utilizatorul sa poata interveni in cel mai scurt timp in cazul aparitiei unei pene de curent, pentru a proteja arzatoarele. Oprirea curentului duce la oprirea ventilatorului arzatorului, iar acest lucru poate duce la topirea unor elemente ale arzatoarelor datorita temperaturilor mari de incinerare de la interior. Acesta este motivul pentru care indepartarea unui arzator este un proces foarte simplu, care se poate face rapid, in doar cateva secunde.

    Recomandam utilizara unui generator de curent in ferma, pentru a nu avea pene de curent.

  • Incineratorul este echipat cu un comutator general ce permite operatorului intreruperea imediata a functionarii in cazul depistarii unor avarii.
  • La finalul fiecarui ciclu de ardere arzatoarele folosesc in continuare doar ventilatoarele, pentru a introduce aer. Scopul acestui proces este de a scadea temperatura din interiorul incineratorului la valori sigure pentru operator. In acest mod poate fi deschisa in siguranta usa de alimentare cu deseu, elimina cenusa rezultata, curata incineratorul sau elementele acestuia.
  • Sistemele de inchidere a usilor asigura securizarea acestora impotriva inchiderii/deschiderii accidentale.

Va intereseaza un incinerator IncinerPro?

+40 754 904026